contact

Koffiebonen

Koffiebonen worden op vele verschillende manieren geproduceerd in Zuid-Amerika en Afrika. Het geh...

Arabica koffie

Arabica koffie komt oorspronkelijk uit het Ethiopisch Massief en wordt het langst door mensen ver...

Freshbrew koffie

Een fresh brew koffieautomaat (ook freshbrew geschreven) zet verse koffie op basis van gemalen ko...

Vriesdroog koffie

Een vriesdroog koffieautomaat maakt een kopje koffie op basis van instant koffie, oploskoffie of ...

Filterkoffie

Geplaatst op: 09-02-2017

Filterkoffie wordt klaargemaakt met behulp van gemalen koffiebonen. De melanges die gebruikt zijn voor deze gemalen koffie, leveren ieder een verschillende kwaliteit en smaak van koffie. Echter, ook de grofheid van de gemalen koffiebonen draagt bij aan uw smaakbeleving. Experimenteren is dan ook de manier om uw perfecte melange te vinden.

Kwaliteit filterkoffie

De kwaliteit van een kopje koffie is in eerste instantie afhankelijk van de versheid van de gemalen koffiebonen zelf. Om de versheid van uw filterkoffie te garanderen is het dan ook aan te raden een dusdanige hoeveelheid in te kopen die u de komende één à twee weken van verse koffie voorziet. Natuurlijk kunt u ook zelf de bonen malen om te genieten van de vers gemalen koffiegeur. Bewaar daarnaast uw koffie in de originele verpakking in een goed afgesloten blik om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden.

Bereidwijze filterkoffie

De bereiding van een kopje filterkoffie geschiet, zoals bekend, met behulp van een koffieapparaat, koffiefilter en water. Deze middelen kunnen echter dusdanig gebruikt worden om de voor u beste kwaliteit van koffie te verkrijgen. Het gebruik van een schoon koffieapparaat, gefilterd water of flessenwater (gekoeld) en een afgespoelde papieren filter of goudfilter, zorgen dat u kwalitatief het beste kopje koffie bereid. Voor uw eigen smaakervaring, dient u de juiste hoeveelheid gemalen koffie en water te gebruiken. Hier is dan ook geen standaard voor. De optimale zettijd voor uw koffie is 5 à 6 minuten.

Onder het genot van een kopje koffie

De koffie die het eerst door de filter is gelopen, heeft de sterkste smaak. Het is daarom van belang de koffie te roeren alvorens u deze inschenkt. Door deze vervolgens in te schenken in een voorverwarmd kopje, blijft de koffie langer warm en behoudt deze langer haar aroma's. Hierna is het van belang een moment voor uzelf te nemen. Geniet van de vers bereidde koffiegeur en geniet van de smaak van uw eerste tot uw laatste slok. Beleef uw optimale filterkoffie-ervaring.